Skip to content

De bodemvlakker van Knegt functioneert onafhankelijk van de tractor

Thema: Mechanisatie, Stal bouw en onderhoud

De bodemvlakker van Knegt functioneert onafhankelijk van de tractor

Thema: Mechanisatie, Stal bouw en onderhoud

De bodemvlakker van Knegt is voor bijna alle bodems geschikt. Zand, vezel, eb-en-vloed, de Knegt-bodemvlakker levert op elke bodem perfect werk. Hij past achter iedere tractor, is makkelijk te bedienen en blijft altijd recht en vlak dankzij een unieke naloop-inrichting.

 

Naloop-inrichting

Hiermee onderscheidt de bodemvlakker van Knegt zich van ander werktuig. Het voordeel van de naloop-inrichting is dat hij in de bochten scharniert, ook al zit de bodemvlakker vast achter de tractor. Doordat hij achter op een rol loopt, rolt hij als een aanhanger achter de tractor. Of de tractor een heuveltje op of af rijdt of een bocht naar links of rechts draait, voor de bodemvlakker maakt dat niet uit, want die blijft altijd recht en vlak.

 

Smal en breed model

Knegt verkoopt de bodemvlakker in twee verschillende maten: 2.00m en 2.40m breed. Sommige mensen kiezen voor het smallere model, omdat hun bak een nauwe doorgang heeft. Of om de draaicirkel klein te houden. Bij een grote tractor met brede wielen kiezen mensen vaak voor de bredere bodemvlakker om het bandenspoor mee te nemen.

Onderdelen

De bodemvlakker bestaat uit verschillende onderdelen. Hij heeft drie messen, waarvan het eerste mes de hobbels afsnijdt. Daarna volgt een rij tanden die het zand weer spreiden, waardoor het in de kuilen valt. Vervolgens zorgen twee messen, die in verschillende graden afgesteld zijn, ervoor dat het zand uitgesmeerd wordt en de bak weer glad wordt. Daarna drukt het complete gewicht van de bodemvlakker op de in hoogte instelbare rol al het zand aan. Als laatste komt er nog een kam, waarbij de klant kan kiezen of hij deze wel of niet wil gebruiken. Springruiters gebruiken dit onderdeel meestal niet, omdat zij een mooie harde gladde bodem willen. Dressuurruiters willen de kam wel, omdat er dan een los toplaagje ontstaat.

 

Geïntegreerde hoefslagverwijderaar

De bodemvlakker heeft een geïntegreerde hoefslagverwijderaar. Op de hoefslag hoopt het zand zich immers altijd op. Bij de Knegt-bodemvlakker is er een schuine rand gemaakt, zodat het zand naar binnen wordt getrokken. Als dit niet genoeg is, biedt Knegt de optie aan om er een externe hoefslagverwijderaar bij te kopen, die er op gemonteerd kan worden. Hierdoor wordt de schraper nog groter en wordt al het zand naar binnen getrokken.

 

Eenvoudig te verstellen

De bodemvlakker is eenvoudig te verstellen. Je hoeft alleen de topstang te  gebruiken om hem helemaal af te stellen. Daarmee bepaal je de hoogte en hoeveel zand hij meeneemt. Dit is per millimeter af te stellen en daardoor voor elke bodem te gebruiken. Bij een ruwe bodem, die al een tijd niet gesleept is, draai je de topstang uit, waardoor je hem hoger instelt. Als je dan een keer over de bodem gereden hebt, stel je de topslang wat lager in en rijd je er nog een keer overheen. Bij een bodem die redelijk netjes is, kan je heel laag beginnen. Door te rijden en te ervaren bepaal je hoe je hem instelt.

 

Goede kwaliteit en onderhoudsvriendelijk

De Knegt-bodemvlakker is degelijk gemaakt van dik materiaal en is gegalvaniseerd, waardoor het niet roest. Dit maakt hem ook zeer geschikt voor outdoor-gebruik. Aan de bodemvlakker zit weinig onderhoud. De lager van de draairichting en de twee lagers van de rol moet je met vet insmeren. Dat is het enige wat nodig is voor het behoud van de bodemvlakker.

 

Meer informatie over de bodemvlakkers van Knegt? Klik hier

 

Tekst: Equestrian Communication | Foto’s: Knegt

 

 

Meer artikelen van Knegt:

 

Deel dit artikel:

Ook interessant

Subsidiekansen voor hippische ondernemers

Pavo versterkt marktpositie door overname in Verenigd Koninkrijk

Paarden aan huis, maar hoe zit het met de vergunningen? Van Santvoort Advies legt uit