Skip to content

Nieuwe beroepsgroep voor hippische instructeurs

Thema: Algemeen

Nieuwe beroepsgroep voor hippische instructeurs

Thema: Algemeen

Dit voorjaar heeft de KNHS het initiatief genomen om de Beroepsgroep Hippische Instructeurs op te richten voor alle gediplomeerde Hippische Instructeurs in Nederland. De Beroepsgroep Hippische Instructeurs, afgekort BHI, brengt instructeurs met een instructeursdiploma niveau 3, 4 of 5 samen.

Het doel van de beroepsgroep is belangenbehartiging, kwaliteitsverhoging, dienstverlening en kennisdeling op bijvoorbeeld juridisch, fiscaal, financieel en zakelijk vlak. Daarnaast kunnen aangesloten instructeurs makkelijk met elkaar in contact komen door bijvoorbeeld kennisdeling en het aangaan van gesprekken met elkaar.

De beroepsgroep gaat zelfstandig verder en valt niet onder de KNHS, maar zal als vertegenwoordiger en belangenbehartiger van de aangesloten instructeurs een belangrijke gesprekspartner zijn richting de KNHS.

Bestuur

Naar aanleiding van een enquête die in het begin van de oprichting naar de leden gestuurd is, is een bestuur samengesteld met verschillende achtergronden en vanuit de verschillende takken en disciplines van de paardensport. Zo worden de verschillende facetten van de paardensport goed vertegenwoordigd in de beroepsgroep. Het bestuur bestaat uit Liane Schellekens, Marlon van Wissen, Berry van den Bosch, Hester Klompmaker en Anne Loosveld.

Experts

Ook zijn er al specialisten met verschillende achtergronden toegetreden om hun expertise te delen, zoals Sanne Beijerman (sportpsychologie), Britt Loeffen (juridische vraagstukken), Felix Hippisch (financieel, fiscaal adviseur), Haike Blaauw, (hippische ondernemerszaken) en Fenna Westerduin (welzijnsbeleid paard). Zij zijn beschikbaar voor vragen vanuit de beroepsgroep en zullen in het nieuwe jaar ook webinars en presentaties geven.

Lid worden

Je wordt als instructeur niet automatisch lid dus we moedigen alle instructeurs op niveau 3,4 of 5 aan om lid te worden. Heb je interesse in deze beroepsgroep en voldoe je aan de voorwaarden? Meld je dan gratis aan via deze link. Na je aanmelding wordt je toegelaten tot de besloten facebookgroep van de Beroepsgroep.

Voor vragen, ideeën of opmerkingen is het bestuur bereikbaar op info@hiberoepsgroep.nl

In deze video stelt het bestuur van de beroepsgroep zich voor:

 

Deel dit artikel:

Ook interessant

Subsidiekansen voor hippische ondernemers

Pavo versterkt marktpositie door overname in Verenigd Koninkrijk

Paarden aan huis, maar hoe zit het met de vergunningen? Van Santvoort Advies legt uit