Skip to content

Benedict Koopmans Sport en Fokkerij

Over Benedict

In het werk van dressuurruiter Benedict Koopmans (1989) vallen al zijn kwaliteiten perfect op hun plaats. De combinatie van zijn rust, geduld, gevoel en liefde zorgen voor een vanzelfsprekende communicatie met het paard. Alsof paard en ruiter elkaar aanvoelen. Daarmee is niet alles gezegd. Achter de ogenschijnlijke eenvoud van zijn benadering, gaat een alomvattende visie schuil. Benedict Koopmans beperkt zich niet alleen tot het trainen, maar maakt ook paarden klaar voor keuringen en coacht ruiter en paard.

 

Terug naar de essentie

In 1996 wordt de basis gelegd. Onder leiding van Linda de Groot krijgt Benedict zijn eerste rijlessen. Drie jaar later volgt zijn eerste pony Nozy, die al snel wordt opgevolgd door Roma en vervolgens de overstap naar het paard Grenadier (v. Gracieux). Met Grenadier blijkt al snel dat Benedict beschikt over veel rust, geduld en doorzettingsvermogen. De ogenschijnlijk rustige merrie is sensibel, maar desondanks bereiken ze, met behulp van zijn instructrice Michella Kloosterman, al snel de klasse M-dressuur.

Daarna komt de Friese merrie Geartsje Onyx (v. Jorrit 363) van de heer Benedictus in beeld. Ook deze merrie traint Benedict tot de klasse M-dressuur.

Vanaf 2007 traint Benedict verschillende paarden voor de familie Schokker in Eastermar. Zij fokken al jaren springpaarden uit de bekende Niki-stam. Hij maakt daar de jonge paarden zadelmak en brengt enkele paarden uit op concour, of traint deze thuis dressuurmatig. Samen met de elite-merrie Uniki (v.Odermus ), de moeder van de aangewezen KWPN hengst Ate (v. Rubert), brengt hij het tot de klasse L dressuur.

Daarna leidt Benedict ook de grote ruin Arthur (v. Montreal) op tot de klasse Z-dressuur. Samen weten ze vele prijzen in de wacht te slepen en worden in 2010 reserve kampioen in de klasse L-dressuur. Arthur is na zijn dressuur carrière verkocht en is nu zeer succesvol in de springsport (1.40m).

Nadat Benedict zijn studie Management, Economie en Recht met succes heeft afgerond, krijgt hij de mogelijkheid om onder het kritisch oog van Matty Marissink zich door te ontwikkelen bij Matty Marissink Stables.

Met behulp van Matty wordt Benedict de oefeningen tot en met de grand prix bijgebracht. Daarnaast maakt hij hier hengsten klaar voor de KWPN-hengstenkeuring. Twee jaar waarin hard gewerkt en veel geleerd wordt.

Dat Benedict echt een harde werker is, blijkt ook uit het feit dat hij naast zijn werkzaamheden ook al vanaf zijn veertiende in zijn vrije tijd doorlopend Friese paarden traint bij o.a. Hengstenhouderij Couperus in Eastermar, Stal Pieter Wijbenga in Aldwald en Henswoude in Aldeboarn. Bij Henswoude legt hij bij veel hengsten en merries een solide basis, waaronder de goedgekeurde dekhengsten Haike 482, Nane 492 (verrichtingskampioen van zijn jaargang) en Mees 497.

Naast zijn werk in de zakelijke dienstverlening heeft Benedict besloten zich verder te richten op zijn passie en kracht, namelijk het fokken en trainen van dressuurpaarden en het coachen van getalenteerde ruiters en amazones.

 

Producten van Benedict Koopmans Sport en Fokkerij

Geen producten bij dit bedrijf

Contact opnemen met bedrijf

Voornaam*
Achternaam*
Email*
Telefoonnummer*
Bedrijf
Stel hier je vraag*