Skip to content

Werken met een hippisch uitzendbureau biedt vele voordelen

Thema: Werving en selectie

Werken met een hippisch uitzendbureau biedt vele voordelen

Thema: Werving en selectie

Is het duur om je medewerkers aan te trekken via een uitzendbureau? Caroline Pol, eigenaar van Equi-Jobs: ‘Absoluut niet, en dat licht ik graag toe’.

Vaak wordt ons ook de vraag gesteld ‘Wat betalen wij dan per uur?’ Wanneer je zelf een medewerker in dienst neemt dan zijn de kosten het bruto uurloon plus de werkgeverskosten (35%), vakantiegeld- en vakantiedagen (18%). Daar komen de kosten voor de loonadministratie, werving- en selectie en het risico dat u loopt bij ziekte, uitval of verlof nog bovenop.

Zelf iemand in dienst nemen kost dus ongeveer het bruto uurloon plus 75%. Een uitzendkracht kost je het bruto uurloon plus 90% tot 100%. Waarbij jouw grootste besparing ligt bij het niet zelf dragen van risico’s bij ziekte en het uit handen geven van alle administratieve/juridische zaken

 

Flexibel door uitzendbasis

Dankzij uitzendbasis betaal je alleen de uren die de medewerker daadwerkelijk maakt. Ziekte- of verlofdagen worden niet aan jou gefactureerd. Flexibiliteit heb je ook in het aantal contracten (arbeidsovereenkomsten) die uw medewerkers kunnen krijgen in tegenstelling tot wanneer je jouw medewerkers zelf in loondienst neemt. In eigen loondienst mag je maximaal twee jaar, drie tijdelijke contracten aanbieden, bij ons is de flexibele periode minimaal 5,5 jaar voordat de medewerker naar een vaste aanstelling over gaat.

 

Geen risico’s

Je loopt geen arbeidsrechtelijke risico’s. Niet jij, maar Equi-Jobs is de juridische werkgever van de medewerkers. Dankzij deze werkwijze heb je  geen doorbetalingsplicht bij ziekte of arbeidsongeschiktheid.

 

Minder administratie

Wij nemen jouw personeelsadministratie over. Denk aan de verloning, het verstrekken van loonspecificaties, betaling van loonpremies en werkgeverslasten en ziek- en herstelmeldingen. Je hoeft hiervoor dus geen accountantskosten te maken.

 

 

Voordelen voor jouw medewerkers

Jouw medewerkers worden binnen zeven dagen of per vier weken uitbetaald, zijn automatisch verzekerd voor WW, ZW en WIA en bouwen na 26 weken pensioen op. Daarnaast bouwen ze een reservering op van 25 vakantiedagen per jaar, reserveren we 8,3% vakantiegeld en kunnen ze aanspraak maken op de transitievergoeding.

 

Conclusie

Besteed ook uw salarisadministratie en verloning van uw personeel uit aan Equi-Jobs. Dit levert u niet alleen gemak en tijdwinst op, maar ook financieel voordeel!

 

Meer informatie? Website Equi-Jobs

 

Tekst: Caroline Pol, Equi-Jobs | Headerfoto: Keesnan Dogger

 

 

Andere artikelen van Equi-Jobs:

Deel dit artikel:

Ook interessant

Subsidiekansen voor hippische ondernemers

Pavo versterkt marktpositie door overname in Verenigd Koninkrijk

Paarden aan huis, maar hoe zit het met de vergunningen? Van Santvoort Advies legt uit