Skip to content

Paardenwelzijn op transport

Thema: Transport

Paardenwelzijn op transport

Thema: Transport

World Horse Transport heeft Dierenwelzijn in een erg hoog vaandel staan. De allergrootste prioriteit is om te zorgen dat alle paarden fit op de plaats van bestemming aankomen. Om dat te bereiken moeten de paarden comfortabel op de wagen staan en ook onderweg goed verzorgd worden.

 

Verzorging

In de wagen staan de paarden op een dikke laag houtkrullen, hierdoor wordt de auto minder snel smerig en staan de paarden droog. Sommige paarden willen bijvoorbeeld niet urineren omdat het tegen de benen spat. Ze houden de plas op wat koliek kan veroorzaken. Een dikke laag krullen is dus van wezenlijk belang. Hierdoor blijft de lucht in de auto fris en een paard schroomt niet om toch te plassen. Paarden hebben bij ons de gehele reis de beschikking over hooi. We voeren een schrale soort hooi, om een te rijke voeding te voorkomen. Met name paarden uit het zuiden van Europa zijn het rijke Nederlandse hooi niet gewend, wat tot problemen zou kunnen leiden. Daarom hebben wij uitstekend hooi met een laag eiwitgehalte, maar met een hoge voedingswaarde.

Door stress verliezen paarden veel vocht, voornamelijk gedurende de eerste paar uur op de wagen. Water wordt door onze chauffeurs iedere 4,5 uur aangeboden. Bewust hebben wij géén automatisch drinksysteem in de auto’s, omdat daarmee de controle verdwijnt op wat een paard daadwerkelijk onderweg drinkt. Door het water zelf aan te bieden weten onze chauffeurs exact welk paard er goed of minder goed drinkt, en kan daar dus snel op geanticipeerd worden.

 

Licht en lucht(verplaatsing)

Bij World Horse Transport staan de paarden diagonaalsgewijs en kan er gekozen worden om de paarden los of vaststaand te vervoeren. Met name op langere trajecten is het geheel los staan van paarden een rustgevende factor en gezonder voor de luchtwegen. De voertuigen zijn erg licht met 6 tot 10 dakluiken en lange banen met ramen. De luchtverplaatsing, temperatuur en frisse lucht in de auto vormen een gezond stalklimaat. Tevens zijn in onze grote voertuigen remlichten bij de paarden gemonteerd. Paarden hebben na circa 15 minuten al door dat wanneer de rode lamp iets oplicht, er geremd wordt. Onze chauffeurs tikken voordat ze gaan remmen, al heel even licht het rempedaal aan, waardoor je ziet dat paarden zich al iets qua houding aanpassen. Zo kunnen paarden een stuk relaxter getransporteerd worden.

 

 

Chauffeurs

Om paarden de best mogelijke zorg te kunnen geven hebben wij alleen professionele chauffeurs in dienst die echt verstand hebben van paarden en paardenwelzijn. Door hun jarenlange ervaring beseffen ze zich goed dat een gecontroleerde rijstijl belangrijk is. Zo wordt er rustig gereden, geremd en gestuurd, zodat paarden de tijd hebben om zich op de juiste manier te bewegen en te verplaatsen tijdens het transport. Ook wordt ervoor gezorgd dat de paarden op lange routes onderweg genoeg rustmomenten krijgen.

 

 

 

Andere artikelen van World Horse Transport:

 

 

 

Deel dit artikel:

Ook interessant

Subsidiekansen voor hippische ondernemers

Pavo versterkt marktpositie door overname in Verenigd Koninkrijk

Paarden aan huis, maar hoe zit het met de vergunningen? Van Santvoort Advies legt uit