Skip to content

Paard en Winst: Waarom je als ondernemer Winst moet maken!

Thema: Financiën

Paard en Winst: Waarom je als ondernemer Winst moet maken!

Thema: Financiën

Dit is mijn eerste artikel voor Paard en Bedrijf. Mijn naam is Susanne Blijleven-Bos en ik ben boekhouder en winstadviseur. Met mijn bedrijf Paard en Winst help ik hippische ondernemers met grip krijgen op cijfers, zodat ze meer winst maken.

 

Waarom je als ondernemer winst moet maken!

Nu weet ik ondertussen dat winst maken niet het doel op zich is van hippische ondernemers. Jij wilt gewoon lekker bezig met je paardenpassie. Toch wil je ook een dak boven je hoofd en boodschappen kunnen doen. Hiervoor heb je winst nodig! Winst is namelijk jouw bruto salaris. Als jij onvoldoende winst maakt, heb je toch geld nodig om van te kunnen leven. Dit betekent vaak dat je ook nog in loondienst moet werken.

Een ander voorbeeld wat ik vaak gebruik is: toen jij in loondienst was zei je nooit tegen je werkgever doe mij maar geen salaris, ik werk wel gratis. Dat is raar! Toch is dit wel wat veel ondernemers doen. Ik zeg niet dat je niet moet investeren of meteen winst moet maken, maar ik zeg wel dat één van je doelen toch echt winst maken moet zijn! Anders kan je waarschijnlijk beter in loondienst werken en gewoon genieten van je paardenhobby.

 

Hoe ik jou kan helpen?

Met mijn onderneming help ik ondernemers met de boekhouding via boekhoudpakketten. Ik geef daarnaast online trainingen en in december mijn eerste boek uit: Paard en Winst – Administratie op orde. Op die manier wil ik zoveel mogelijk hippische ondernemers helpen om grip op cijfers te krijgen, zodat ze meer winst maken. Ik richt mij met name op de starters en ZZP’ers.

Dingen waar ik voor sta zijn:

  • Realistisch optimisme: Ik denk in mogelijkheden, maar zeg ook als iets niet mogelijk is.
  • Toegankelijk: Je kunt mij altijd een appje sturen met een vraag of mij gewoon even aanspreken als je mij tegenkomt.
  • Praktisch: Hoe kunnen dingen makkelijker en efficiënter. Hoe houd je meer tijd over?

Wil je meer weten? Kijken dan op www.paardenwinst.nl

 

 

Voor Paard en Onderneming ga ik voor het platform Paard en Bedrijf de komende maanden artikelen schrijven boordevol handige tips.

 

Deel dit artikel:

Ook interessant

Subsidiekansen voor hippische ondernemers

Pavo versterkt marktpositie door overname in Verenigd Koninkrijk

Paarden aan huis, maar hoe zit het met de vergunningen? Van Santvoort Advies legt uit