Skip to content

Onderhoud van paardenwei makkelijker met werktuigen van Knegt

Thema: Mechanisatie, Stal bouw en onderhoud, Weidemanagement

Onderhoud van paardenwei makkelijker met werktuigen van Knegt

Thema: Mechanisatie, Stal bouw en onderhoud, Weidemanagement

Knegt tractoren zijn zeer geschikt voor de paardenhouderij. Ook omdat Knegt verschillende werktuigen voor achter de tractor heeft ontwikkeld die het werk op het erf of in en om de paardenwei leuk en makkelijk maken. Maaiers, frezen, grote kop-eggen, houthakselaars, bodemvlakkers, kunstmeststrooiers en een grondbakje voor het transport van spullen.

 

Verstekklepelmaaier

Knegt verkoopt vier soortenklepelmaaiers in verschillende breedtes. Eén daarvan is een verstekklepelmaaier, een maaier op een arm die je zowel achter de tractor als volledig naast de tractor kan plaatsen. Hierdoor kan je makkelijk onder de afrastering of het hekwerk van een paardenweiland door maaien. Deze klepelmaaier is ook kantelbaar, zodat hij de slootkanten van het weiland meeneemt. In verticale stand maait hij de haag.

 

Klepelmaaiers kunnen tegen een stootje

De klepelmaaiers zijn heel robuust uitgevoerd met zware gietijzeren klepels. Die kunnen tegen een stootje! In het weiland liggen vaak stenen, takken of molshopen. Daar maakt de klepelmaaier van Knegt korte metten mee.

 

Knegt KMV145

 

Weidebloter

Voor optimaal weidebeheer ontwikkelde Knegt de weidebloter. Deze maaier is voorzien van drie zware messen, die het gras afsnijden waarna het aan de achterkant wordt uitgeworpen. Dit apparaat geeft een mooi maaibeeld, maar is wel gevoeliger dan de klepelmaaier voor alles wat geen gras is.

 

Klepelmaaier met opvang

Ideaal voor de paardenhouder is de klepelmaaier met opvang. Paarden eten het gras alleen waar ze niet mesten. Om het gras daar weg te krijgen, moet je het maaien waarna de mest met een weidesleep moet worden verspreid. Maar de Knegt-klepelmaaier maait het gras en neemt ook alles meteen mee. Hierdoor wordt de mest voor 80% verwijderd. Belangrijk bij het tegengaan van wormbesmettingen!

 

Gaten boren met palenboren

Knegt verkoopt ook palenboren die uitstekend geschikt zijn om een hekwerk te plaatsen of om boompjes te planten. Hiermee boor je gaten in de grond tot een breedte van 30 centimeter.

 

Erf onderhouden en schoonmaken

Met de Knegt-veegmachine kan je het erf onderhouden en schoonmaken. De vegers zijn voorzien van een opvangbak en beschikken over in hoogte verstelbare zwenkwielen.

 

 

 

 

Andere artikelen over Knegt Tractors:

 

 

 

Deel dit artikel:

Ook interessant

Subsidiekansen voor hippische ondernemers

Pavo versterkt marktpositie door overname in Verenigd Koninkrijk

Paarden aan huis, maar hoe zit het met de vergunningen? Van Santvoort Advies legt uit