Skip to content

Manege instructeur worden? Volg de opleiding Instructeur Basissport Manege

Thema: Educatie en Opleiding

Manege instructeur worden? Volg de opleiding Instructeur Basissport Manege

Thema: Educatie en Opleiding

Ben jij graag op de manege en lijkt het je leuk om kinderen en volwassenen te leren paardrijden?eb je de opleiding Aspirant Instructeur Manege succesvol afgerond en wil je meer leren over het instructeursva Hk? Dan is de Opleiding Instructeur Basissport Manege echt iets voor jou! Je kunt deze opleiding in vaak gewoon op je eigen manege volgen.

Waar je tijdens de opleiding aspirant manege instructeur leert een veilige les te creëren met daarin het welzijn van het paard gewaarborgd, ga je meer de diepte in als je doorstroomt naar de opleiding Instructeur Basissport op niveau 3. Naast het leren geven van veilige en plezierige lessen, leer je ook een lesplan te maken en verschillende doelgroepen aan bod te komen in jouw lessen.

De opleiding Instructeur Basissport Manege wordt verzorgd door de ondernemer zelf maar kan ook door een werknemer van het bedrijf verzorgd worden. Deze moet minimaal de instructeursopleiding op niveau 4 hebben afgerond en een actieve KNHS-licentie hebben. Dit gebeurt op het bedrijf waar de cursist in dienst is. Bij deze variant volg je dus de lessen op de eigen manege onder begeleiding van een Praktijkbegeleider.

Klik hier voor de toelatingseisen

Opleidingsprogramma
De totale duur van de opleiding is 18 maanden. De opleiding bestaat uit 5 centrale bijeenkomsten verspreid over het opleidingsseizoen georganiseerd op diverse plaatsen waaronder de startbijeenkomst in Ermelo en een bezoek aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Tijdens de startbijeenkomst krijg je uitleg over de opleiding en je maakt kennis met medestudenten. Er wordt uitgelegd wat van je verwacht wordt en het programma van de opleiding wordt toegelicht. Graag zien we dan ook je praktijkbegeleider voor een gesprek.

De opleiding loopt van oktober tot en met februari (verspreid over 18 maanden).

Je wordt opgeleid op het “eigen” bedrijf (werkzaamheid moet je aantonen) en je leeromgeving is dus echt de praktijk. Er zijn 3 terugkomdagen speciaal voor Instructeur Basissport Manege in de vorm van bedrijfsbezoeken met thema. Het eigen rijden en lesgeven komt dan ook aan bod. Daarnaast maak je maandelijks een opdracht.

Klik hier voor de verschillende onderwerpen van de opdrachten

Inschrijven
De opleiding voor Instructeur Basissport Allround start in november 2020. Inschrijven voor Instructeur Basissport Allround en Manege kan via Mijn KNHS tot 15 oktober.

Deel dit artikel:

Ook interessant

Subsidiekansen voor hippische ondernemers

Pavo versterkt marktpositie door overname in Verenigd Koninkrijk

Paarden aan huis, maar hoe zit het met de vergunningen? Van Santvoort Advies legt uit