Skip to content

Hola, World Equus Export!

Thema: Transport

Hola, World Equus Export!

Thema: Transport

World Horse Transport vervoert veel paarden naar, uit, binnen, en door Spanje. Hierdoor wordt er veel samengewerkt met de Spaanse vestiging genaamd World Equus Export. Deze vestiging richt zich op de Spaanse markt en is een belangrijke aanvulling op de Nederlandse transporten.

 

Accommodatie

Het bedrijf is gelegen in Agost, twintig minuten van de stad Alicante. Hier heeft het bedrijf 25 ruime stallen en alle faciliteiten voor een optimale verzorging van paarden. Alle paarden krijgen voldoende strooisel, kwaliteitsvoer en automatische drinkbakken. Dagelijks worden de stallen schoongemaakt en wanneer nodig geheel ontsmet. Om de paarden voldoende beweging te bieden zijn er diverse paddocks, een 20×40 rijbaan en een longeercirkel aanwezig. Wanneer nodig kunnen ervaren medewerkers de paarden tijdens hun verblijf in conditie houden. Er is 24 uur per dag bewaking en veterinaire dienst beschikbaar. De stallen zijn ook te gebruiken als quarantaine stallen of voor transitstallen van collega-bedrijven.

 

 

Quarantaine

World Equus Export richt zich op het gehele logistieke proces, maar focust zich op intercontinentale export. Dit houdt in dat ze alles regelen wat betreft pre-exportquarantaine, gezondheids- en exportcertificaten, douaneformaliteiten en transport tot aankomst van bestemming. Er is een goed veterinair team van professionals om de tests uit te voeren en de gezondheidstoestand van het paard te controleren en te waarborgen. De paarden vliegen in vracht- of combivliegtuigen die zo veel mogelijk rechtsreeks naar de eindbestemming vliegen en worden tijdens de vlucht begeleid door professionele grooms.

 

Transit

Om de ritten vanuit Nederland korter en comfortabeler te maken worden de paarden uit de omgeving verzameld bij Equus Export. Op deze manier hoeven de voertuigen vanuit Nederland maar één stop te maken voordat ze hun reis vervolgen. De medewerkers besteden veelvuldig aandacht aan uw paard en verzorgen ze perfect, zodat ze fit en gezond arriveren op het eind adres. Er wordt enkel gereden met moderne vrachtwagens voorzien van videobewaking. De paarden hebben gedurende de gehele reis hooi tot beschikking en worden op gezette tijden van water voorzien. Daarnaast worden de wettelijke rusttijden aangehouden, die het welzijn van het paard ten goede komen. Door de naadloze samenwerking met World Horse Transport kunnen paarden snel, professioneel en veilig vervoerd worden van Spanje naar andere Europese landen en andersom. Op deze manier reizen alle paarden veilig, nagenoeg rechtstreeks en hebben ze zo min mogelijk last van de stress van transport.

 

 

Tekst: World Horse Transport

 

 

Andere artikelen van World Horse Transport:

 

 

Deel dit artikel:

Ook interessant

Paarden aan huis, maar hoe zit het met de vergunningen? Van Santvoort Advies legt uit

Een (sport) paard kopen of verkopen?

Tips om koliek te voorkomen veroorzaakt door voorjaarsgras