Skip to content

Hippische opleiding van Yuverta mbo Roermond verhuist naar Stal Ehrens

Thema: Educatie en Opleiding

Hippische opleiding van Yuverta mbo Roermond verhuist naar Stal Ehrens

Thema: Educatie en Opleiding

De opleiding paardensport en -houderij van Yuverta mbo Roermond vestigt met ingang van dit schooljaar haar praktijk locatie voor de BOL-opleiding op Stal Ehrens in Weert. Hiermee maakt Yuverta mbo Roermond een sprong richting het nieuwe onderwijsconcept voor de (internationale) paardenopleidingen. De nieuwe praktijk locatie is centraal gelegen in het hippisch hart van Limburg en biedt alle faciliteiten die nodig zijn om studenten optimaal op te leiden voor een toekomstig beroep in de hippische sector. De BBL-opleiding vestigde zich al eerder op Peelbergen Equestrian Centre.

 

Gezamenlijke passie voor paarden en onderwijs

Het opleiden van paarden en het coachen van studenten is hetgeen wat Yuverta en Stal Ehrens op een duurzame manier aan elkaar bindt. Zowel Bondscoach Nederlandse Springruiters Rob Ehrens als internationale topspringruiter Robbert Ehrens brengen hun kennis graag over op de nieuwe generatie werknemers voor de hippische arbeidsmarkt. Om deze reden sloten ze zich destijds aan als partnerbedrijf bij Hippisch College Limburg. Dit is een samenwerkingsverband tussen de paardenopleidingen van Yuverta mbo Roermond en een 40-tal hippische ondernemers in Limburg en Zuidoost-Brabant.

 

Doelstelling

De doelstelling is om binnen een projectperiode van vier jaar in samenspraak een sterke doorontwikkeling te realiseren in de aansluiting tussen onderwijs en de specifieke hippische arbeidsmarkt in dit gebied. De openstelling van Stal Ehrens als praktijk locatie en de kwaliteitseisen en onderwijsambities van Yuverta dragen bij aan het behalen van deze doelstelling. Net als de kwaliteitseisen en onderwijsambities vanuit Yuverta. “Wij werken graag mee aan het ontwikkelen en verbeteren van hippisch onderwijs. Door ons bedrijf beschikbaar te stellen als praktijk locatie kunnen we de opleiding samen met de vakgroep naar een hoger niveau brengen en hiermee een kwaliteitsslag maken”, aldus Rob Ehrens.

 

 

Groeien doen we samen

“Deze samenwerking sluit naadloos aan op de ambitie van Yuverta om echt van betekenis te willen zijn voor studenten, bedrijfsleven en de regio. Daarom werken we voor al onze opleidingen samen met het bedrijfsleven aan het inrichten van onderwijsruimtes op de bedrijven zelf. Voor theorie en praktijk. Het grote voordeel voor studenten en bedrijven is, dat de opleidingen naadloos aansluiten op dat wat in de praktijk nodig is om duurzaam te kunnen innoveren. We zijn er ontzettend trots op met Stal Ehrens deze ‘sprong’ ook gemaakt te hebben”, aldus Jan-Pieter Janssen, lid college van bestuur Yuverta.

Wil je meer weten over de hippische opleiding van Yuverta mbo en de unieke samenwerking met het bedrijfsleven?

Volg dan @hippischcollegelimburg op Facebook of Instagram.

 

Bron: Nederweert24

Deel dit artikel:

Ook interessant

Subsidiekansen voor hippische ondernemers

Pavo versterkt marktpositie door overname in Verenigd Koninkrijk

Paarden aan huis, maar hoe zit het met de vergunningen? Van Santvoort Advies legt uit