Skip to content

Hippische contractgenerator van Felix: Makkelijk en snel professionele contracten

Thema: Wet- en regelgeving

Hippische contractgenerator van Felix: Makkelijk en snel professionele contracten

Thema: Wet- en regelgeving

Felix heeft een unieke tool ontwikkeld; Dé Hippische Contractgenerator. Daarmee kunnen ondernemers en particulieren in de hippische branche in een handomdraai professionele contracten creëren in hun eigen huisstijl. “Het is belangrijk om afspraken goed vast te leggen”, aldus Jos Felix. “Dit gebeurt echter lang niet altijd in deze branche, wat grote gevolgen kan hebben. Onze tool biedt een eenvoudige en snelle manier om contracten te maken.”

Felix is gespecialiseerd in het begeleiden van hippische ondernemers. De belangen in deze sector zijn grootPaarden worden soms voor gigantische bedragen verkocht”, legt Felix uit. Daarnaast brengt de paardensport ook andere risico’s met zich mee. De kans op ongevallen, zwaar letsel en schade (aan zowel ruiter als paard) is altijd aanwezig. Afspraken vastleggen, is daarom belangrijk. Maar vertrouwen en een ons-kent-onscultuur kenmerken de sector, waardoor het vaak bij mondelinge afspraken blijft. Met alle gevolgen van dien.

Felix heeft inmiddels veel ervaring met het begeleiden van ondernemers die in juridische gevechten verwikkeld zijn doordat zij in het verleden afspraken niet goed vastlegdenVaak vinden ondernemers het moeilijk contracten op te stellen”, verduidelijkt Felix. Het is al wel mogelijk om voorbeeldcontracten te downloaden op het internet, maar dit zijn dan contracten die niet meer gecheckt worden door een jurist en niet specifiek gemaakt zijn voor die ondernemer. De tool die felix introduceert, is de eerste in Nederland specifiek voor de hippische sector.

 

 

Dé Hippische Contractgenerator is ontwikkeld in samenwerking met ICT-concept en is afgelopen maanden getest door een aantal ondernemers in de hippische sector. Ondernemers loggen in op de tool en komen in een eigen online omgeving terecht”, legt Felix uit. Er zijn verschillende contracten opgenomen in de tool. Afhankelijk van het abonnement dat de ondernemer afsluit, vindt hij er instructiecontracten, trainingscontracten en/of pensionstallingscontracten.

Zowel ondernemers als particulieren kunnen vanaf woensdag 18 november een abonnement afsluiten op Dé Hippische ContractgeneratorMeer info op: www.felix.nl/hippisch/contractgeneratorfelix.nl

 

Bron: Persbericht Felix

Deel dit artikel:

Ook interessant

Subsidiekansen voor hippische ondernemers

Pavo versterkt marktpositie door overname in Verenigd Koninkrijk

Paarden aan huis, maar hoe zit het met de vergunningen? Van Santvoort Advies legt uit