Skip to content

Het vergelijken van mogelijk alle paarden services op een vergelijkingswebsite – de oplossing?

Thema: Educatie en Opleiding, Voeding

Het vergelijken van mogelijk alle paarden services op een vergelijkingswebsite – de oplossing?

Thema: Educatie en Opleiding, Voeding

Ook dit jaar zijn er weer enthousiaste studenten die afstuderen aan de Bachelor Equine Sports & Business aan hogeschool Van Hall Larenstein. Dit doen zij voor een opdrachtgever uit de (inter)nationale paardensector op verschillende fronten zoals onderzoek op gedrag en welzijn van paarden, maar ook op advies van bedrijven op marketing vlakken of productontwikkeling. Michelle Nannings heeft in samenwerking met het online marketing bedrijf Muscle Media haar scriptie kunnen uitvoeren, waarbij er gekeken is naar de behoefte van een vergelijkingswebsite binnen de paardensector. Benieuwd naar de uitkomst en of deze website er ook komt? Les snel hieronder verder.

 

Het belang van een vergelijkingswebsite binnen de paardensector

Elke paardenliefhebber weet dat Nederland een echt paardenland is. Nederland telt veel geïnteresseerden in de paardensport, maar ook de liefde voor het houden van paarden groeit hierbij. Welzijn speelt hierbij een grote rol. Paarden hebben veel zorg nodig en hierbij komen verschillende services aan te pas. Maar met zoveel services die aangeboden worden en de mogelijkheden die ontelbaar zijn, hoe kiezen we dan de juiste services voor onze viervoeters en onszelf? Heb jij zelf een overzicht van de services die mogelijk zijn?

 

Meer dan 80% is geïnteresseerd in een vergelijkingswebsite!

Om te onderzoeken of er binnen de paardensector behoefte is aan een vergelijkingswebsite, is er een enquête afgenomen onder de paardenmensen. De enquête is online geplaatst op de social media platformen Facebook en Instagram. 560 paardenmensen hebben de enquête ingevuld en geholpen bij het onderzoek. Hieruit bleek dat maar liefst 81,3% geïnteresseerd was in een vergelijkingswebsite als deze online kwam!

Welke services kunnen er vergeleken worden op de website?

Voor nu zal er een mogelijkheid komen om de volgende services te vergelijken: dierenarts, hoefsmid, instructrice, fysiotherapeut, pensionstallen, bitfitter, zadelmaker en holistische dierenartsen. Uiteraard zal het niet hierbij blijven, en zullen er meer services en diensten toegevoegd worden aan de website. Als je suggesties hebt, laat dit dan zeker weten en stuur een mailtje naar michelle.nannings@ziggo.nl.


Voordelen van een vergelijkingswebsite

  • Bespaar tijd omdat het bekijken van 1 website straks voldoende is
  • Het hebben van een overzicht van alle services in de buurt, maar ook in heel Nederland
  • Bekijk wat andere equestrians / paardenliefhebbers van de service vinden door het lezen van reviews
  • Vergelijk services op basis van prijzen, online reviews, afstand en kwaliteit
  • Bespaar kosten door services in je eigen regio te vinden

Alleen een idee of een daadwerkelijke uitvoering?

Er wordt momenteel druk aan de website gewerkt en deze zal medio augustus 2021 online komen. Niet zomaar een idee, maar een daadwerkelijke uitvoering! Nieuwsgierig? Houd dan een oogje in het zeil op www.paardenportaal.nl 

Heeft u een vraagstuk binnen uw bedrijf wat u graag wilt laten onderzoeken door studenten? Neem dan contact op met Hans van Tartwijk coördinator Equine Sports & Business.

 

Tekst: Michelle Nannings student Equine Sports & Business en Ronja Wagenknecht docent Equine business hogeschool Van Hall Larenstein

 

Andere artikelen van docenten van het Equine business team:

 

 

 

 

Deel dit artikel:

Ook interessant

Subsidiekansen voor hippische ondernemers

Pavo versterkt marktpositie door overname in Verenigd Koninkrijk

Paarden aan huis, maar hoe zit het met de vergunningen? Van Santvoort Advies legt uit