Skip to content

Equi-Jobs: personeelsbemiddeling voor de hippische ondernemers

Thema: Werving en selectie

Equi-Jobs: personeelsbemiddeling voor de hippische ondernemers

Thema: Werving en selectie

Equi-Jobs is hét bemiddelingsbureau voor de hippische branche. Waarom? Equi gaat verder dan het verstrekken van een platform waar werkgevers en werkzoekenden hun vacatures en profielen kunnen plaatsen. De kracht van dit bureau zit in het persoonlijk contact en de verdieping in de klant én de werkzoekenden. We spreken eigenaar Caroline Pol.

 

Het gaat om verdieping

‘Er is ooit eerder een bemiddelingsbureau voor de hippische sector geweest, maar ik geloof dat Equi-Jobs de eerste is in deze uitgebreide vorm. Natuurlijk zijn er ook facebookpagina’s die in een bepaalde behoefte voorzien en je hebt banensite Paard en Werk, maar daar ontbreekt de persoonlijke bemiddeling. Precies datgene waar ik zo in geloof. Ik weet uit mijn verleden in de reguliere uitzendbranche dat je pas echt iets voor iemand kunt betekenen wanneer je je in deze persoon of het bedrijf verdiept. Zo voorkom je tien missers en kom je sneller tot een match. Bij Equi-Jobs gaan we verder waar andere platforms stoppen.’

 

 

Sterk in paard en werk

‘Er is geen opdrachtgever die ik niet ken of spreek. En datzelfde geldt voor de werkzoekenden die zich bij ons inschrijven. Ik ga bij voorkeur overal naartoe, iets wat in coronatijd niet altijd makkelijk is. Maar door het persoonlijke contact met opdrachtgevers kan ik de werkzoekenden al voor kennismaking met het bedrijf wat beleving meegeven. De combinatie van het feit dat ik de mensen ken en mijn betrokkenheid zorgt ervoor dat ik sterk ben ik paard en werk. “Sterk in paard en werk” is niet voor niets de pay-off van Equi-Jobs.’

 

Over Equi-Jobs

Equi-Jobs levert een drietal diensten:

  • Bemiddeling voor bedrijven met een vacatureaanbod. Na het realiseren van een match stopt de bemiddeling.
  • Uitzenddiensten voor bedrijven met een vacatureaanbod. Na het realiseren van een match, blijft Equi-Jobs in beeld. Onder meer inzake het contract en de salariëring van de werknemer.
  • Equi-Jobs heeft sinds 2021 ook een online matchmogelijkheid. Matching zonder persoonlijke bemiddeling dus. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, dus Caroline zorgt wel dat ze op zijn minst elke aanmelding even na belt.

 

Het ontstaan

‘Ik heb Equi-Jobs eind 2016 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, maar ik liep al jaren met dit idee. Sterker nog, het logo lag al enige tijd klaar. In mei 2017 was ook de website gereed en ben ik gaan draaien. Het eerste jaar leverde het me geen cent op. In die tijd draaide alles om het opbouwen van naamsbekendheid. Vergelijkbaar met de fase waar Paard en Bedrijf nu in zit. De paardenwereld, daar rol je niet zomaar even in. Maar ik heb de stoute schoenen aangetrokken en ben bewust contact gaan leggen in het hogere segment. Daar zit ook de draagkracht om iets uit hun handen te kunnen geven. Na ruim een jaar begon het balletje te rollen en inmiddels lijkt het meer op het sneeuwbaleffect. De telefoon staat de laatste twee jaar zelfs roodgloeiend.’

 

De paardenwereld, daar rol je niet zomaar even in.

Caroline Pol, eigenaar van Equi-Jobs

 

Resultaten

‘Gangbare vacatures, zoals die waarin een stalmedewerker gevraagd wordt, worden nagenoeg altijd vervuld. Maar er zijn ook vacatures die haast onmogelijk in te vullen zijn. Neem een 5 sterren groom, daar lopen er zo weinig van rond. Reden genoeg om met het NHI -het Nederlands Hippisch Instituut- om tafel te gaan. We hebben in samenwerking een opleiding voor toekomstige wedstrijdgrooms in elkaar gezet. Je ziet, ik kan het niet laten om me persoonlijk in dingen te mengen. Een eigenschap die in mijn vakgebied heel goed van pas komt.’ Meer weten over de opleiding?

Op de website van het Nederlands Hippisch Instituut vind je alle relevante informatie.

 

Over Paard en Bedrijf

‘Sinds ik weet heb van dit platform, bezoek ik hem regelmatig. Ik vind het leuk me te verdiepen in nieuwe bedrijven en concepten en ik denk dat je met dit platform en magazine wel eens goud in handen kunt hebben. Paard en Bedrijf biedt namelijk een dienst die er nog niet is, net als Equi-Jobs destijds. Paard en Bedrijf is een groeiende informatiebank voor hippische ondernemers en ik ben blij dat ik een bijdrage kan en mag leveren. De vacatures van Equi-Jobs staan dan ook binnenkort op het platform. Samen maken we meer traffic en bedienen we dus ook meer ondernemers. Dat smaakt naar meer!

 

Ook samenwerken met Paard en Bedrijf?

Paard en Bedrijf is voortdurend op zoek naar samenwerkingen met hippisch gerelateerde partijen. Wil je hierover van gedachten wisselen?

Stuur dan een mail naar info@paardenbedrijf.nl of bel ons 072 30 30 007.

 

 

Tekst: Marieke Pool | Fotografie: Keesnan Dogger

 

Deel dit artikel:

Ook interessant

Subsidiekansen voor hippische ondernemers

Pavo versterkt marktpositie door overname in Verenigd Koninkrijk

Paarden aan huis, maar hoe zit het met de vergunningen? Van Santvoort Advies legt uit