Skip to content

Endemol Shine-topvrouw Iris Boelhouwer opvolgster Maarten van der Heijden

Thema: Algemeen

Endemol Shine-topvrouw Iris Boelhouwer opvolgster Maarten van der Heijden

Thema: Algemeen

Iris Boelhouwer is vanaf 1 september de nieuwe directeur Topsport van de KNHS en is daarmee verantwoordelijk voor het topsportbeleid, de talentontwikkeling en internationale zaken. Zij treedt in de voetsporen van Maarten van der Heijden die twaalf jaar lang de prominente functie lovenswaardig vervulde.

Boelhouwer heeft toonaangevende functies bekleed bij Endemol Shine Nederland waarna ze na haar laatste functie als Co-CEO haar eigen consultancybedrijf Happy Landing oprichtte. Daarnaast is ze een echte paardenvrouw, ze rijdt, geeft instructie en is voorzitter van de Rijvereniging Anydale Muiderberg. “Wij zijn blij met de komst van Iris. We kozen voor haar vanwege haar managementkwaliteiten, haar zakelijk inzicht en goede communicatieve vaardigheden. Zij brengt een groot pallet kwaliteiten mee naar de KNHS,” verklaart algemeen directeur Theo Fledderus de keuze. Boelhouwer kijkt er naar uit om in haar nieuwe functie te beginnen: “Mijn levenslange passie voor de paardensport zorgt ervoor dat ik –  in combinatie met de ervaring vanuit mijn professionele carrière – ongelooflijk blij ben dat ik me kan inzetten voor het topsportbeleid van de KNHS. Met mijn nationale en internationale ervaring in een creatieve en innovatieve omgeving verwacht ik een bijdrage te kunnen leveren aan de topsportmentaliteit en uiteindelijk de resultaten van het Nederlandse team.”

Fledderus vervolgt: “We zijn content dat we zo’n ervaren zakenvrouw als Boelhouwer hebben kunnen aantrekken voor deze functie. Maarten van der Heijden heeft bijgedragen aan ongekende successen voor de Nederlandse paardensport. Wij betreuren zijn vertrek, maar met de komst van Iris Boelhouwer heb ik er alle vertrouwen in dat we een stevige vervanger hebben die gaat helpen zorgen voor nieuwe successen.” Maarten van der Heijden vult aan: “Ik heb twaalf jaar alles gegeven voor de hippische topsport en dat was intensief, maar fantastisch. Het is nu tijd voor een nieuwe frisse wind, voor mezelf en voor de KNHS. Vanwege de coronacrisis hebben we in maart de voorbereidingen voor de Olympische Spelen stil gelegd, maar die waren zo kort voor de Spelen uiteraard al in een vergevorderd stadium. In mijn ogen kan het uitstel van de Spelen goed uitpakken voor TeamNL. Er komen zeer talentvolle paarden aan waarvoor 2020 net te vroeg kwam. Tegelijkertijd is het topsport meerjarenplan richting Parijs 2024 gereed. Ik kan met vertrouwen het stokje aan Iris doorgeven”.

Van der Heijden is door de wol geverfd binnen de top van de paardensport. Hij zou stoppen na de Olympische Spelen, maar die zijn nu naar volgend jaar verplaatst. Dat betekent dat er een schone taak wacht op Boelhouwer. “Omdat we vlak voor de Spelen zitten benoemen we niet alleen een nieuwe directeur voor de topsport, maar stellen we ook een ervaren senior vanuit de topsport aan tot hoofdcoach. Dat wordt Tineke Bartels”, aldus Fledderus. Zij gaat de nieuwe directeur ondersteunen en samen met de Olympische bondscoaches helpen in de jacht naar medailles. “Zo ontstaat er een sterk team dat kan zorgen voor goede resultaten op de Spelen.” Bartels is zelf vier keer uitgekomen op de Olympische Spelen, was bij twee Spelen aanwezig als trainer van haar dochter Imke en is bondscoach bij de KNHS geweest. “Ik kijk uit naar Boelhouwers komst en naar onze samenwerking. Samen met de bondscoaches, topruiters, paarden, eigenaren en begeleidingsteam, gaan we ons optimaal voorbereiden op de Olympische Spelen in Tokyo”, aldus Bartels.

Bron en foto: KNHS

Deel dit artikel:

Ook interessant

Paarden aan huis, maar hoe zit het met de vergunningen? Van Santvoort Advies legt uit

Een (sport) paard kopen of verkopen?

Tips om koliek te voorkomen veroorzaakt door voorjaarsgras