Skip to content

Een paard delen in plaats van bezitten?

Thema: Dienstverlening

Een paard delen in plaats van bezitten?

Thema: Dienstverlening

De jongere generatie ruiters heeft minder behoefte aan bezit en vindt het ook fijn om de passie voor de paardensport met iemand te delen. Het is een opkomende trend om je paard te delen. Het delen van een paard heeft vele voordelen en komt steeds vaker voor. Door je paard met een ander te delen, draag je bij aan een toegankelijke en sociale paardensport.

 

Voordelen

Als je een paard deelt, deel je vaak ook de onderhoudskosten. Het verzorgen en rijden vraagt veel tijd en met slecht weer heeft je paard je ook nodig. Door een paard te delen, houd je meer vrije tijd over, deel je de lusten en lasten en hoef je meestal niet meer op zoek naar een vervanger in de zomervakantie. Bovendien kun je elkaar om hulp en advies vragen als er iets met het paard is, maar elkaar bijvoorbeeld ook tijdens wedstrijden helpen. Doordat je samen voor een paard zorgt, leer je het paard ook heel goed kennen. Zo kun je een goede band op bouwen. Steeds meer ruiters vinden dit erg belangrijk.

 

 

Hoe weet je dat je paard in goede handen is?

Je wilt natuurlijk dat iemand betrouwbaar is, goed voor je paard zorgt en aan het gewenste rijniveau voldoet. Bij Horsify worden gebruikers uitgebreid geverifieerd. Tevens kunnen gebruikers elkaar beoordelen op: paardvriendelijkheid, netheid, betrouwbaarheid en communicatie. Zo bouwen en onderhouden Horsify en haar gebruikers een betrouwbare community!

 

Hoe zit het met aansprakelijkheid?

Via Horsify kunnen paardeneigenaren gebruik maken van op maat gemaakte overeenkomst. Je zet dan eenvoudig samen de afspraken op papier. Belangrijke aspecten zoals: gebruiksdoel, wederzijdse verwachtingen, verzekeringen en aansprakelijkheid komen hierin aan bod. Hierdoor wordt je geholpen om na te denken en afspraken te maken over onderwerpen waar je zelf misschien nog niet over had nagedacht. Op deze manier leg je samen een goede basis voor de samenwerking!

Wil jij ook je paard delen? Bekijk de ervaringen van anderen op de website van Horsify en plaats een gratis advertentie!

 

Tekst: Horsify | Fotograaf: Leandra van Heusden Photography

 

Andere artikelen van Horsify:

 

 

 

Deel dit artikel:

Ook interessant

Subsidiekansen voor hippische ondernemers

Pavo versterkt marktpositie door overname in Verenigd Koninkrijk

Paarden aan huis, maar hoe zit het met de vergunningen? Van Santvoort Advies legt uit