Skip to content

WHT: Alles over paardentransport

Thema: Transport

WHT: Alles over paardentransport

Thema: Transport

World Horse Transport doet er alles aan om een zo goed mogelijke service te verlenen vóór, tijdens en na transport. Er wordt zoveel mogelijk zorg uit handen genomen door heldere communicatie, snelle afhandeling én veilig en betrouwbaar transport te bieden. In ons vorige artikel bespraken we hoe belangrijk een goed team is als het gaat om professioneel paardentransport. Echter moeten naast de medewerkers ook de voertuigen aan de hoogste eisen voldoen en bieden we verschillende opties aan om aan ieders wensen te kunnen voldoen.

 

Luxe voertuigen

De allergrootste prioriteit is dat de paarden onderweg de beste zorg krijgen en fit aankomen op de plaats van bestemming. World Horse Transport beschikt over diverse voertuigen met een capaciteit van 2 tot 19 paarden. Al deze voertuigen voldoen aan de nieuwste eisen op het gebied van veilig vervoer en zijn uitgerust conform de wettelijke EU-norm. De vrachtwagens zijn zo ingericht dat het vervoer voor zowel de paarden als voor de chauffeurs, uiterst comfortabel is. Zo beschikken de voertuigen over onder andere ventilatoren, constante videobewaking, zowel dag- als nachtverlichting, GPS- en temperatuur registratie en is het mogelijk om paarden losstaand te vervoeren. Tijdens de rit krijgen de paarden elke 4,5 uur handmatig water aangeboden door de chauffeurs. Zo weten zij exact welk paard er goed of minder goed drinkt en kan daar eventueel snel op geanticipeerd worden. Daarnaast beschikken paarden de gehele reis over hooi en staan de paarden op een dikke laag zaagsel.

 

Track & Trace

Alle voertuigen beschikken over een Track & Trace systeem. Dit systeem zendt iedere minuut een signaal af dat de snelheid, temperatuur en locatie meestuurt. Zo is altijd te snel inzichtelijk waar de voertuigen zijn, hoelang de reis nog duurt en waar de laadklep open is geweest. Zo kunnen we de klanten continue op de hoogte houden van het transport. Daarnaast zullen we per 1 juni 2021 gebruik gaan maken van een planningsprogramma, wat niet alleen voor ons veel voordelen heeft, maar ook voor de klant. Een simpele barcode wordt automatisch gegenereerd bij boeking en op de halster-tag geplakt zodra het paard geladen wordt. Onze chauffeurs en stalmedewerkers kunnen deze scannen waardoor op dat moment automatisch de locatiestatus wordt geüpdatet. Middels dit programma wordt het voor de klant mogelijk gemaakt om de vordering van de reis online te volgen.

 

 

Co-loading en Privéritten

Bij Co-loading worden meerdere paarden van diverse klanten met hetzelfde transport vervoerd. Hierdoor kunnen paarden tegen een scherper tarief vervoerd worden. Wekelijks zijn er verschillende routes door heel Europa. Denk bijvoorbeeld aan Spanje, Portugal, Scandinavië of Slovenië. Bij een privérit worden de paarden niet gecombineerd met paarden van andere klanten. Bij dit soort ritten worden de paarden direct, conform de wensen van de klant, naar de bestemmingsplaats vervoert. World Horse Transport heeft een 24-uursservice. Zo kunnen paarden ook ’s nachts en in spoedgevallen snel en efficiënt vervoerd worden. Zo staan we dag en nacht voor de klanten klaar.

 

Overnachtingsadressen

Bij langere routes door Europa wordt er onderweg rust gemaakt op hiervoor ingerichte stallen. Paarden gaan dan gedurende 9 tot 12 uur van het voertuig af. Er wordt in heel Europa zoveel mogelijk gebruik gemaakt van dezelfde adressen, waar onze chauffeurs al jaren met tevredenheid komen. Bij aankomst worden de paarden direct gecontroleerd op fitheid en gezondheid. Zo zorgen we ervoor dat de paarden niets te kort komen tijdens transport en fit en uitgerust op de eindbestemming aankomen.

 

Tekst: World Horse Transport

 

 

 

Andere artikelen van World Horse Transport:

 

 

Deel dit artikel:

Ook interessant

Subsidiekansen voor hippische ondernemers

Pavo versterkt marktpositie door overname in Verenigd Koninkrijk

Paarden aan huis, maar hoe zit het met de vergunningen? Van Santvoort Advies legt uit