Skip to content

1120 zonnepanelen manage Mennoruiters Burgum

Thema: Duurzaamheid, Huisvesting en Verzekeren

1120 zonnepanelen manage Mennoruiters Burgum

Thema: Duurzaamheid, Huisvesting en Verzekeren

Koninklijke Damstra Installatietechniek heeft verdeeld over 4 daken 1.220 zonnepanelen geplaatst op de rijhallen van Manege de Mennoruiters in Burgum. Hiermee wekt de manege zo’n 360.000 kilowattuur zonnestroom per jaar op. Dit staat gelijk aan het verbruik van circa 117 huishoudens. Dit is een besparing van ruim 212.700 kg Co2 per jaar. Zo draagt de rijvereniging bij aan het produceren van groene energie. De zonnepanelen zijn uitgerust met 6 STP 50-40 omvormers van SMA.

SMA omvormer
De installateur heeft een nieuw compact station van 630KVA samen met een hoofdverdeler mogen leveren en installeren.
Om het geheel niet te veel op het terrein te laten opvallen, is er een speciale kast op het terrein geplaatst. Hierin is ruimte gemaakt om 6 STP 50-40 omvormers van SMA te installeren.

Onderconstructie
Als onderconstructie is gekozen voor Van Der Valk Solar Systems. Deze montagesystemen zijn ontwikkeld met alle aandacht voor dak- en windbelasting en voldoen daarmee aan de hoogste veiligheidseisen en wereldwijd geldende normeringen.

Kabel management
Om een wirwar aan kabels te voorkomen is er gekozen om te bekabelen door middel van RoofSupport. Dit biedt de mogelijkheid om bekabeling achter PV panelen op de juiste manier te begeleiden en vervolgens in combinatie met de daksteunen naar de inverters te brengen. De zichtbare kabelgoten zijn voorzien van zetwerk in de ralkleuren van de gevel

Drone
Om de exacte maatvoering van de daken te berekenen, hebben wij het dak ingevlogen met een drone. Ook de windbelasting wordt in het berekeningen meegenomen.

 

 

Ook benieuwd naar de mogelijkheden voor zonnepanelen op uw pand? Neem dan contact op met Koninklijke Damstra Installatietechniek.

Deel dit artikel:

Ook interessant

Subsidiekansen voor hippische ondernemers

Pavo versterkt marktpositie door overname in Verenigd Koninkrijk

Paarden aan huis, maar hoe zit het met de vergunningen? Van Santvoort Advies legt uit